Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Προς υποστήριξη, προβληματισμό και συμπαράσταση...


Συνδέουμε με τον ιστοτόπο της χώρας των Λάιον ως δείγμα στήριξης και υποστήριξης προς τον κο. Θεόδωρο Τενέζο που δίνει τη δική του μάχη με το Matrix της εξουσίας και του κράτους...

Προς Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή
Αριθμ. Πρωτ. Κ2549/20-3-2009

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ονομάζομαι Θεόδωρος Τενέζος.

Το επάγγελμα μου είναι μικρομεσαίος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του χάλυβα και συγκεκριμένα στην εμπορία, μεταποίηση και τοποθέτηση σιδήρου μπετόν για οικοδομές

Αυτοδημιούργητος!

Στον χώρο του χάλυβα από το 1989,εργαζομενος αρχικά σε μικρές οικοδομές και αργότερα σε μεγάλα τεχνικά έργα ανά την Ελλάδα, συνεργαζόμενος με πολλές τεχνικές εταιρίες.

Το 2004 εξαγόρασα μια εταιρία εμπορίας σιδήρου (στον Ρέντη, στην βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα)που εμπορεύονταν αποκλείστηκα σίδηρο της χαλυβουργίας SIDENOR, με κύκλο εργασίας 250 τόνους τον μήνα.

Μέσα σε 18 μήνες με πολύ κόπο και δουλειά ο κύκλος εργασίας έφτασε τους 1100 τόνους , δηλαδή ανάπτυξη 11% μηνιαίως.

Η επιχείρηση απασχολούσε 220-250 άτομα προσωπικό.

Το 2006 αισθανόμενος περιορισμό στην άνοδο της επιχείρησης μου από τις χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους ,αποφάσισα να φέρω σίδερο από το το εξωτερικό (από χώρες της Ε.Ε.).Για αυτή μου την κίνηση ,που ήταν ενάντια στα συμφέροντα των χονδρεμπόρων και των χαλυβουργιών( διότι η τιμή του εισαγόμενου έπεφτε 80- 100 ευρώ /τόνο , πιο φθηνό ),το καρτέλ του χάλυβα με προειδοποίησε μέσω επωνύμου μεγάλου χονδρεμπόρου να μην προβώ στην εισαγωγή.

Δεν συμμορφώθηκα στην εντολή τους και σε 2 μήνες με συλλογικό εμπάργκο μου κλείσανε την επιχείρηση, καταστρέφοντας εμένα, τον συνεταίρο μου και τους εργαζομένους μας.

Προσέφυγα στο νομοθετημένο όργανο του κράτους την Επιτροπή Ανταγωνισμού με καταγγελία από το 2006,για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης ,οικονομικής εξάρτησης και οριζόντιων συμπράξεων, δηλαδή καρτέλ.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αντί να προφυλάξει τον καταγγέλλοντα, ως όφειλε, με σωρεία από παρανομίες και παραλείψεις πρόσφερε απλοχέρη και πλήρη κάλυψη στους καταγγελμένους ,δηλαδή τις 3 χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους , παρά την επιβεβαίωση της καταγγελίας μας από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) τον Ιούνιο του 2008.

Απελπισμένος κατέφυγα στους αρμοδίους υπουργούς κ. Φώλια και κ. Χατζηδάκη καθώς και στον υφυπουργό κ. Βλάχο, ζητώντας τα αυτονόητα, δηλαδή να λειτουργήσει η Ε.Α. σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού κράτους και της Ε.Ε.

Η απάντηση που έλαβα ήταν σιωπηρά αρνητική και ο κύριος Βλάχος μου δήλωσε ?Εγώ αυτόν τον ογκόλιθο που λέγεται ΣΙΔΕΝΟΡ δεν μπορώ να τον μετακινήσω?!!

Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω δυστυχώς ότι τα μεγάλα συμφέροντα εξουσιάζουν τις δομές και τους μηχανισμούς δικαιοσύνης του Ελληνικού κράτους ,καθώς και ότι έχουν επιβληθεί πλήρως στον πολιτικό κόσμο διαβρώνοντας τους θεσμούς και την έννοια της Δημοκρατίας.

Η αγανάκτηση και η απελπισία ως άνθρωπο και Έλληνα πολίτη με οδήγησε στην έσχατη μορφή διαμαρτυρίας μέχρι τέλους ,την Πολιτική Απεργία Πείνας.

Για 36η ημέρα βρίσκομαι έξω από τα γραφεία της Ε.Α.,Πατησιων 70 και Κοτσικα, καταγγέλλοντας την δομή του πολιτικό-οικονομικού συστήματος που μας έχει οδηγήσει ως πολίτες και ως χώρα στην απόγνωση, την φτώχια και τελικά την καταστροφή!
Κύριε Πρωθυπουργέ

Νιώθοντας στο πετσί μου για 36 ημέρες την απάθεια και την αδιαφορία, ακόμα και σε ανθρωπιστικό επίπεδο, για την ζωή μου από τον πολιτικό κόσμο, σας ζητώ:

Αν πραγματικά είστε γνήσιος πολιτικός άνδρας και αγαπάτε τον Ελληνικό λαό, καλέστε σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και

-ζητήστε συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες για την εξαθλίωση που έφτασε το Ελληνικό κράτος.

-αποτινάξετε τον ζυγό των μεγάλων συμφερόντων που σας κρατά δέσμιους

-και καλέστε ελεύθεροι πλέον τον Ελληνικό λαό να στηρίξει ένα καινούργιο ξεκίνημα, με την συμμετοχή αντιπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, του πολιτικού κόσμου στο κοινοβούλιο , σε Πανεθνική συνδιάσκεψη με σκοπό να χτίσουμε όλοι μαζί ένα κράτος δικαίου και Ισονομίας χωρίς ταξικές και οικονομικές διαφορές.

Για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη, οικονομική και πολιτική, κρίση από κοινού. Για το καλύτερο ΑΥΡΙΟ όλων μας!

Με πραγματική Αγάπη, Αθήνα 20-3-2009

Ο απεργός πείνας για 36η ημέρα

Θεόδωρος Τενέζος

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων…

Προς: Κάρολο Παπούλια
– Αρ. Πρωτ.: 8/3-4-2009

Θεόδωρος Τενέζος
Επιχειρηματίας

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε,
Βρίσκομαι στην 50ή ημέρα της Πολιτικής Απεργίας Πείνας έξω από τα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Για την πραγματοποίηση της ακραίας αυτής ειρηνικής διαμαρτυρίας μου ενημερωθήκατε με την υπ’αριθμ. πρ. Κ 2549 επιστολή μου στις 20-3-2009, όταν βρισκόμουν στην 36 ημέρα.
Έκτοτε ουδέν ενδιαφέρον επιδείξατε, αναδεικνύοντας μία πρωτοφανή για τα παγκόσμια ανθρώπινα δεδομένα ανάλγητη προσωπική συμπεριφορά αδιαφορίας.Συμπεριφορά που δεν επιδεικνύεται ούτε όταν αντιμετωπίζονται περιπτώσεις ακραίων εγκληματιών, στους οποίους βεβαίως δεν διανοούμαι ότι με κατατάσσετε.

Με την παρούσα, αιτώ όπως δεχθείτε άμεσα την επιτροπή συμπαράστασης η οποία έχει σχηματιστεί, προκειμένου να σας ενημερώσει για τα αιτήματα και την κατάστασή μου.

Προς: Κάρολο Παπούλια
– Αρ. Πρωτ.: 8/3-4-2009

Θεόδωρος Τενέζος
Επιχειρηματίας

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε,
Βρίσκομαι στην 50ή ημέρα της Πολιτικής Απεργίας Πείνας έξω από τα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Για την πραγματοποίηση της ακραίας αυτής ειρηνικής
διαμαρτυρίας μου ενημερωθήκατε με την υπ’αριθμ. πρ. Κ 2549 επιστολή μου στις 20-3-2009, όταν βρισκόμουν στην 36 ημέρα.
Έκτοτε ουδέν ενδιαφέρον επιδείξατε, αναδεικνύοντας μία πρωτοφανή για τα παγκόσμια
ανθρώπινα δεδομένα ανάλγητη προσωπική συμπεριφορά αδιαφορίας.
Συμπεριφορά που δεν επιδεικνύεται ούτε όταν αντιμετωπίζονται περιπτώσεις ακραίων
εγκληματιών, στους οποίους βεβαίως δεν διανοούμαι ότι με κατατάσσετε.
Με την παρούσα, αιτώ όπως δεχθείτε άμεσα την επιτροπή συμπαράστασης η οποία έχεισχηματιστεί, προκειμένου να σας ενημερώσει για τα αιτήματα και την κατάστασή μου.

Ο Απεργός Πείνας,
Θεόδωρος Τενέζος

www.tenezos@hotmail.com

3 σχόλια:

EL.ZIN είπε...

Κραυγή αγωνίας για τον Θεόδωρο Τενέζο!
Πόσο θα αντέξει;;;;;;;;;;;;;;;;

Πως θα κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη μετά και δεν θα τον φτύσουμε;

Δώδεκα μέρες πρίν από τό Πάσχα, ένας Έλληνας Πολίτης πού εδώ καί δύο σχεδόν μήνες καταγγέλει τή σαπίλα πού τρώει τά σωθικά της Ελλάδας,αφήνεται να πεθαίνει σαν σκυλί στό κέντρο της Αθήνας.Θυσία στό λάκο των λεόντων των μεγάλων συμφερόντων.Ντροπή για τόν πολιτισμό αυτής της χώρας.Ας ετοιμαστούμε να γιορτάσουμε με ήσυχες τίς συνειδήσεις μας τη μεγάλη γιορτή…πολιτικοί και λαός.

ΚΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΝΑ ΗΤΑΝ…
ΠΕΤΑΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ….
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ !
συγχαρητήρια σέ όλους μας
η Μαριάννα έγραψε …http://marianaonice.blogspot.com/

Ό,τι και να τον ανάγκασε, όποιος και να είναι, ό,τι κι αν έκανε, ό,τι κι αν έπαθε, τόσες μέρες εκεί, εγώ λυπάμαι…

Λυπάμαι κατάβαθα που το κράτος είναι ανύπαρκτο να λυτρώσει αυτόν ή έστω και εμάς από το βασανιστήριό του…
Αν είναι απατεώνας ας τον ελέγξει κι ας τον μαζέψει, αν όμως είναι θύμα των εγκληματιών με το λευκό κολλάρο, τότε ας μαζέψει κάποιος αυτούς!!
http://www.stopcartel.gr
και στο facebook
http://www.facebook.com/group.php?gid=60767708148

Δεν είμαστε πολιτικοί.
Δεν είμαστε επαναστάτες.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,

Είμαστε μια χούφτα και όμως πολεμάμε.

Σταθείτε δίπλα μας.

EL.ZIN είπε...

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ANEMOS5.BLOGSPOT.COM

Κυριακή, 29 Μάρτιος 2009
ΤΕΝΕΖΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ένα ζωντανό παράδειγμα.ΟΛΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΚΕΡΙΑ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ 27/3/2009 ανανεώνουμε το ραντεβού την ίδια ώρα ΣΗΜΕΡΑ 8 30

ΤΕΝΕΖΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ένα ζωντανό παράδειγμα.ΟΛΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΚΕΡΙΑ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ 27/3/2009 ανανεώνουμε το ραντεβού την ίδια ώρα την Δευτέρα ΣΗΜΕΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΣΑΝΙΣΩ
ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΚΕΡΙΑ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΣΑΤΕ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΕΤΑΙ ΚΑΙ MΙΛΑΤΕ ΑΟΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ .........ΤΩΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΩΘΕΙΤΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΜΙΛHΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΩΡΑ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ CHAT

http://www.mogulus.com/stopcarteltvgr

TO EMAIL TOY tenezos@hotmail.com

TO KINΗTO TOY 6982009287

MAΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ
TO BINTEO AΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟ
http://liondani.blogspot.com/
ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 70 απέναντι από τον ΟΤΕ
Μπροστά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
συνεχίζουμε είμαστε πολύ σκληροί για να τον αφησουμε μόνο του........
ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ........ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ
ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΕΝ ΚΕΡΙ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΜΑΖΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

(ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ)

EL.ZIN είπε...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Την Παρασκευή 10 Απριλίου, ο Θοδωρής Τενέζος θα έχει συμπληρώσει 57 ολόκληρες μέρες ως απεργός πείνας. Διαμαρτύρεται με αυτό τον έσχατο τρόπο:

α) ενάντια στα καρτέλ του χάλυβα, που μέσα σε 2 μήνες τον κατέστρεψαν, κλείνοντας την υγιή μικρομεσαία του επιχείρηση, επειδή ήθελε να αναπτυχθεί, να ξεφύγει από τα ασφυκτικά δεσμά των 2-3 μεγαλοεταιριών του χώρου και να εισάγει μόνος του από την Ιταλία σίδηρο (αν τον άφηναν, θα έπεφτε η τιμή 80-100 ευρώ τον τόνο).

β) ενάντια στην "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ" (Πατησίων 70, όπου και η σκηνή του), στην οποία κατέφυγε να βρει το δίκιο του, μια επιτροπή κάλπικη και πλήρως ελεγχόμενη από τα καρτέλ, τα οποία επιβάλλουν στον Έλληνα με το χαμηλότερο μισθό στην Ε.Ε., τις ακριβότερες τιμές σε όλα τα προϊόντα, συγκριτικά με τις άλλες χώρες.

Το όλο ζήτημα έχει θαφτεί εντελώς από τα media. Έχετε ακούσει τίποτα για το θέμα; Που είναι οι δημοσιογραφάρες των καναλιών, που κατά τα άλλα σκίζονται για την ακρίβεια και τα καρτέλ, εδώ και σχεδόν 2 μήνες που ο Θοδωρής πεθαίνει διαμαρτυρόμενος γι αυτά; Πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις, ΜΟΥΓΚΑ! Και τα περιθώρια για τη ζωή του στένεψαν, ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ.

Επειδή δε μπορεί να είμαστε μια ζωή αναίσθητοι, παθητικοί, και η "διαμαρτυρία" μας για τα κακώς κείμενα να περιορίζεται σε καμιά βρισιά από τον καναπέ μας, άντε το πολύ-πολύ να γραφόμαστε και σε κανένα group διαμαρτυρίας στο facebook...

Επειδή ο αγώνας του Θοδωρή δεν είναι μόνο για την υπόθεση εκείνου και των πάνω από 220 οικογενειών που απασχολούσε και έμειναν στο δρόμο, αλλά έχει να κάνει με το "ποιός τελικά κυβερνά αυτή τη χώρα", ή μάλλον με το "ως πότε θα κυβερνάνε τη χώρα τα καρτέλ", έχει να κάνει με το έρμο το ζήτημα της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ και των ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ, που πλησιάζει το 2010 και είναι λέξεις τόσο μακρινές και άγνωστες για την Ελλάδα...

Επειδή στην τελική, μερικοί ΔΕΝ μπορούμε να καταπιούμε το γεγονός πως κάποιος απελπισμένος και αδικημένος συμπολίτης μας πεθαίνει σαν το σκυλί στο κέντρο της Αθήνας και κανείς δε δίνει δεκάρα...

Για όλα αυτά, ελάτε όλοι την Παρασκευή στις 8:00 Πατησίων 70 (απέναντι απ' τον ΟΤΕ), να δώσουμε κουράγιο στο Θοδωρή. Αν είμαστε πολλοί, μπορεί έστω και την τελευταία στιγμή να ιδρώσει κάποιο αυτί. Αν πάλι πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουνε "ιδρωτοποιοί αδένες" στην εξουσία, να τον πείσουμε να σταματήσει. Να καταλάβει ότι τον θέλουμε ζωντανό να αγωνίζεται και να τους κυνηγά, κι όχι νεκρό, ήρωα και σύμβολο για μας τους λίγους, τους ρομαντικούς, όμως για τα καρτέλ και την εξουσία, μια ακόμη υπόθεση που έκλεισε... Έρχεται Μεγάλη Εβδομάδα, δεν πρέπει να τον αφήσουμε μόνο στο Γολγοθά του...

ΥΓ: προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε μια συναυλία υποστήριξης στο Θοδωρή, δεν τα καταφέραμε. Κανείς όμως δεν μπορεί να μας εμποδίσει να πάρουμε τις κιθάρες μας και να τραγουδήσουμε σαν μια παρέα, χωρίς εξέδρα και μηχανήματα... Κάνω την αρχή, όποιος καλλιτέχνης θέλει και μπορεί να είναι την Παρασκευή στο Θοδωρή, ας δηλώσει το όνομά του με μήνυμα εδώ...

1. Χάρης Αρώνης + ΕΝΑΕΡΙΤΕΣ
2. Νίκος Μαϊντάς (ex MAGIC de SPELL)
3. ...

Velvet Revolution