Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Η ΔΥΝΑΜΗ ΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Μια άλλη προσέγγιση)

Πιστεύω ότι η Δύναμη είναι η ζωτική ενέργεια γεννιόμαστε με την γνώση ότι είμαστε ενεργειακά όντα με ένα απόθεμα ενέργειας αλλά μέσω των συστημάτων πεποιθήσεων, ξεχνάμε αυτή τη γνώση.
Ίσως το ζητούμενο είναι όχι να απέχουμε από τη δύναμη αλλά να αναγνωρίσουμε και να αναδιοργανώσουμε την ενέργεια ως την εσωτερική μας Δύναμη .
Σε αυτήν την προσπάθεια της αναγνώρισης θεώρησα ενδιαφέρον και προκλητικό, να επιχειρήσω μια συνοπτική αντιστοίχηση - σύνδεση – παραλληλισμό Ελληνικών, Ινδουιστικών, Βουδιστικών, Χριστιανικών, Ιουδαϊκών παραδόσεων – φιλοσοφιών και των συμφωνιών του Πνευματικού Πολεμιστή.
Χρησιμοποιείται η συμβολική σημασία και όχι η θρησκευτική ως προς τον προσδιορισμό των επτά κυριότερων ενεργειακών κέντρων του ανθρώπινου σώματος και πως αυτά συνδέονται με αντίστοιχες μορφές Δύναμης.
Έχοντας την άποψη ότι υπάρχουν κοινές αλήθειες ως βάση αυτών των παραδόσεων φιλοσοφιών νομίζω ότι η προσκόλληση στο σύστημα πεποιθήσεων μιας θρησκείας ή φιλοσοφίας είναι περιοριστική.
Αναγνωρίζοντας το ενεργειακό πεδίο των μορφών της Δύναμης ίσως αντιληφθούμε, μέσα από μια κοινή γλώσσα πνεύματος, την διαχείριση, την αλληλεπίδραση αυτής και τα ¨χρέη ενέργειας –δύναμης¨ που δημιουργούμε.
Τα τρία πρώτα κέντρα συνδέονται με την εξωτερική ή υλική Δύναμη ενώ τα τέσσερα επόμενα με την εσωτερική ή μη υλική, βέβαια δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, ως μια ενεργειακή κατάσταση.
ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ - ΔΕΜΑΣ (Η ΣΗΜΑ Η ΣΩΜΑ) 1ο τσάκρα : Ριζικό τσάκρα. Μουλαντάρα τσάκρα. Σεφίρα Σεκίνα (Γαία, Δημιουργία), μυστήριο της Βάπτισης. ΆΜΕΜΠΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Σχετίζεται με το Υλικό Σώμα (ή Φυσικό σώμα),μας ενώνει με τη γη, με τις βιολογικές μας ανάγκες, φαγητό, στέγη, βασικές βιοποριστικές ανάγκες, την ανάγκη να ανήκουμε σε μια ομάδα.
Αφορά στην ενότητα, και στα συστήματα πεποιθήσεων - ηθικών αξιών, της φυλής . Φόβοι υλικής επιβίωσης, απώλειας φυσικής τάξης .
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΚΟΝ - ΓΕΝΕΤΗΣΙΟΣ ΟΡΜΗ 2ο τσάκρα : Ιερό Τσάκρα. Σβαντισθάνα Τσάκρα. Η κατοικία του Εαυτού. Σεφίρα Γιεσόντ (Θεμέλια), μυστήριο της θείας κοινωνίας, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ .Σχετίζεται με το Αιθερικό Σώμα (ή Αισθητικό Σώμα) με την αναπαραγωγή, την φυσική ευχαρίστηση, τον τρόπο προσέλκυσης. Το σημείο που κρύβονται οι ενοχές, φόβοι απώλειας ελέγχου, εγκατάλειψης. Αισθησιασμός , Αισθήσεις , Ικανοποίηση, Αλλαγή, Δυαδικότητα, Διαφορά. Η δημιουργικότητα, η σεξουαλικότητα, η ηθική και το χρήμα είναι μορφές ενέργειας αυτού του κέντρου . Η ενέργεια του δεύτερου κέντρου αφορά στο νόμο αιτίας αποτελέσματος και το νόμο του μαγνητισμού .
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΘΥΜΙΚΟΝ – ΨΥΧΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ, 3ο τσάκρα : Ηλιακό Τσάκρα. Μανιπούρα τσάκρα. Σεφιρότ Χοντ και Νέζα ( Μεγαλοσύνη και Αντοχή ), μυστήριο του χρίσματος, ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Σχετίζεται με το Αστρικό (ή Συναισθηματικό) Σώμα,
Αυτοέκφραση, Αυτοπεποίθηση, Αυτοπειθαρχία, σχέση με τον εαυτό μας . Εδώ κλειδώνονται φόβοι επίκρισης, απόρριψης, γελοιοποίησης.
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ - ΦΡΗΝ Η ΝΟΗΤΙΚΟΝ 4ο τσάκρα : Καρδιακό τσάκρα. Αναχατα τσάκρα. Σεφίρα Τιφερέτ (Ομορφιά) , μυστήριο του γάμου .ΥΠΟΜΟΝΗ, ΑΓΑΠΗ. Σχετίζεται με το Κατώτερο Νοητικό Σώμα (ή Εργασιακό Σώμα) με τις προσδοκίες για αγάπη, τη χαρά, τον σεβασμό την πνευματική καθοδήγηση. Φόβοι μοναξιάς, δέσμευσης, συναισθηματικής αδυναμίας, προδοσίας. Το κέντρο της συγχώρεσης. , Γενναιοδωρία , Θεραπεία , Στοργή , Φροντίδα, Συμπόνια.
ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ- ΑΙΤΙΑΤΟΝ 5ο τσάκρα Τσάκρα του λαιμού. Βισούντα τσάκρα = Αγνό. Σεφιρότ Γκεβούρα και Χεσέντ ( κρίση και έλεος), μυστήριο της εξομολόγησης .ΜΗ ΚΡΙΣΗ ,
Σχετίζεται με το Ανώτερο Νοητικό (ή Κοινωνικό) Σώμα. Έκφραση της δημιουργικότητας διαμέσου της ομιλίας και της γραφής. Θεωρία της σκέψης και του σχεδιασμού. Το κέντρο της μετάνοιας. Φόβοι έλλειψης εξουσίας, ελέγχου στον εαυτό μας και συναισθηματικού ελέγχου. Πίστη, Επικοινωνία , Έκφραση , Έμπνευση, Αποδέσμευση.
ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΝΟΙΑΣ - ΛΟΓΟΣ Η ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟΝ Η ΕΝΟΡΑΤΙΚΟΝ 6ο τσάκρα : Το τρίτο μάτι. Αζνα τσάκρα, Σεφιρότ Μπίνα και Χόκμα (κατανόηση και σοφία) μυστήριο χειροτονίας , ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ. Σχετίζεται με το Ενορατικό (ή Ψυχικό) Σώμα. Εδώ φωλιάζουν ενέργειες όπως ο αυτοέλεγχος, η Αποδέσμευση, Διανοητικές ικανότητες, οραματισμός, ονείρεμα. Διαίσθηση , Ενόραση , Συνειδητότητα. Φόβος του σκιώδους εαυτού μας .
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΝΟΥΣ Ή ΝΟΟΣ 7ο τσάκρα : Τσάκρα του στέμματος. Σαχασραρα τσάκρα, Σεφίρα Κετέρ (στέμμα), ευχέλαιο ,ΕΠΙΓΝΩΣΗ. Σχετίζεται με το Ατμικό (ή Γνωστικό) Σώμα. Μας συνδέει με την πνευματική επίγνωση, ενόραση ,την υπερβατική διάσταση, πνευματικότητα ,ανώτερο επίπεδο συνείδησης. Φόβοι για την ¨σκοτεινή νύχτα της ψυχής¨ ,πνευματικής εγκατάλειψης, απώλειας ταυτότητας.
ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΑΓΑΘΟΝ, 8ο τσάκρα, ΑΜΕΜΠΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ....
΄Αρτεμις

45 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε πρώτη φάση με προβλημάτισε ο μη σαφής διαχωρισμός ενέργειας - δύναμης. Θα έλεγα ότι υπάρχουν διαφορές που μπορεί να ξεδιαλύνουμε ίσως αναζητώντας την φυσική σημασία των δύο όρων... Π.χ. η δυναμική ενέργεια ενός σώματος είναι ευθέως ανάλογη με την δύναμη που ασκείται σε ένα σώμα. Άρα έχουμε ξεκάθαρη διαφοροποίηση των δύο εννοιών. Η σημαντικότερη διαφορά στο μυαλό μου μεταξύ των δύο είναι η αποθήκευση της μεν ενέργειας, ενώ η δύναμη είναι διαθέσιμη και υφίσταται μόνο στο εδώ και τώρα. Θα έλεγα ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε για «αποθήκευση» δύναμης ενώ από την άλλη μπορούμε να μιλάμε για «αποθήκευση» ή «αποθήκες» ενέργειες – όπως θεωρώ ότι είναι τα τσάκρα.

Από εκεί και πέρα, βλέπω με πολύ ενδιαφέρον αυτά που προτείνεις, καθώς φαίνεται ότι η κάθε αποθήκη ενέργειας θα πρέπει να «εξαγνιστεί» με διαφορετικό τρόπο ώστε να είναι μεγαλύτερη δύναμη διαθέσιμη για εμάς στο «εδώ και τώρα»!

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα εξακολουθεί να είναι πολύπλοκο μεταξύ των δύο εννοιών ενέργειας και δύναμης,
όμως φωτοβόλα Άρτεμις,
μας συντάραξες με τα τσάκρας....
εκαθαμπωτικά!!!
Αυτό που αναρωτιέμαι είναι
πόσα είναι, που και ποιά.
Το 7 είναι ένας ισχυρός αριθμός
και το 8 κάνει την οκτάβα, αλλά...
πόσα είναι τελικά;

Ανώνυμος είπε...

"Εκθαμβωτικό", δεν λέω, το πήγαινε-έλα της πληροφόρισης, αλλά που είναι η εμπειρία?
Παραθέτεις τα κέντρα Άρτεμις (όμορφα και τακτοποιημένα), μια πληροφόρηση που μπορεί όμως να βρει κανείς σε πολλά New Age βιβλία πια σήμερα! Που είναι το δικό σου πετραδάκι σ'όλα τούτα? Μίλα μας λίγο για τη δική σου σχετικά εμπειρία. Θα με ενδιέφερε περισσότερο κάτι τέτοιο σαν πιο ζωντανό.
Ύστερα, ναι, συμφωνώ με τον Ατόφιο, με ποιο σκεπτικό ταυτίζεις τα κέντρα με τη Δύναμη?

Ανώνυμος είπε...

Αρτεμις εύγε! Μέσα σε μία σχεδόν μέρα (από την Κυριακή) βρήκες όλα όσα έψαχνες…!

Σχόλια…

Η εντύπωσή μου είναι ότι η δύναμη είναι κάτι πολύ διαφορετικό από την ενέργεια αλλά αποτελεί βασική προϋπόθεση για την κίνησή της (ενέργειας). Για την ακρίβεια μου φαίνεται ότι προηγείται : αναγνωρίζω, αντιλαμβάνομαι, αποδέχομαι, διαισθάνομαι τη δύναμή μου και μετά εκδηλώνω την πρόθεση να αναδιαμορφώσω την ενέργειά μου.

Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι τα κέντρα δεν είναι αποθήκες ενέργειας, εξυπηρετούν ως προς αυτό, αλλά στην ουσία τα αντιλαμβάνομαι ως κέντρα δύναμης (ενεργά ή μη). Δύναμη εστιάζεται σε αυτά και προσελκύει την ενέργεια. Από την κίνηση της ενέργειας προκαλείται η ενεργοποίηση του κέντρου.

Σχετικά με τον αριθμό των τσάκρα λέγεται ότι είναι περισσότερα από 7, όμως αυτό που αντιλαμβάνομαι ότι με προβληματίζει τελευταία είναι με πόσα/ποια από αυτά τα 7 μπορώ να συνδεθώ στην παρούσα κατάσταση με μεγαλύτερη πληρότητα, εκφράζοντας τις ιδιότητές τους.
Σήμερα με ποια κέντρα/ιδιότητες/έκφραση συνδέομαι και λειτουργώ συνειδητά? Τα κέντρα που γνωρίζω/βιώνω ότι διαθέτω ήδη, λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους, υπάρχει ισομέρεια και ροή και αν όχι έχω την δύναμη (τη δύναμη σε όλα τα επίπεδα) να κάνω κάτι για αυτό?

Και αν στην πορεία αισθανθώ την παρουσία κάποιου ακόμα , πόσο έτοιμη και διατεθειμένη είμαι να συνδεθώ συνειδητά με αυτό, να εστιαστώ με τη σκέψη μου ώστε να αρχίσω να βιώνω τις ιδιότητές του και τι σημαίνει το «νέο κέντρο»?

Πιστεύω ότι σε ένα τέτοιο εγχείρημα αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο απαραίτητη είναι η δύναμη αλλά ταυτόχρονα απαραίτητο είναι να γνωρίζω που ακριβώς βρίσκομαι και αν έχω την δυνατότητα και την πραγματική διάθεση να πειραματιστώ σε κάτι καινούργιο, λαμβάνοντας υπόψη μου τι είναι διαθέσιμο…..

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τακτοποιημένα που αποτελούν θεωρία, είναι τα αμέσως παρακάτω, αλλά θέλω να απαντήσω πρώτα στην Αστραία:
Το όγδοο τσάκρα συνδέεται με την υπεράνθρωπη φύση σε κάποιες απόκρυφες παραδόσεις, όσον αφορά τον άνθρωπο ως φυσικό σώμα τα κυριότερα είναι 7 . Τα τσάκρας βρίσκονται και συνδέονται ενεργειακά με το φυσικό σώμα ως εξής:
Muladhara: Βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης, συνδέεται με την σπονδυλική στήλη , το αίμα ,πόδια κοκάλα, πέλματα, ανοσοποιητικό
Swadhisthana: Βρίσκεται στην κορυφή του ιερού οστού. Συνδέεται με τα όργανα αναπαραγωγής, το ουροποιητικό λεκάνη περιοχή μηρών σκωληκοειδής υπόφυση.
Manipura: Βρίσκεται στην περιοχή του ηλιακού πλέγματος και συνδέεται με το στομάχι, το πάγκρεας επινεφρίδια και το συκώτι
Anahata: Βρίσκεται στο κέντρο του στέρνου και συνδέεται με την καρδιά, τον θύμο αδένα, το κάτω μέρος των πνευμόνων, τη μέση της πλάτης μπράτσα παλάμες διάφραγμα και τους ώμους.
Vishuddha: Βρίσκεται στη βάση του λαιμού. Συνδέεται με τον θυρεοειδή, τους παραθυρεοειδείς, το πάνω μέρος των πνευμόνων, αυχενικοί σπόνδυλοι, στόμα σαγόνι και δόντια.
Ajna: Βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια και είναι γνωστό και ως «τρίτο μάτι». Η φυσική του συσχέτιση είναι με την υπόφυση και την επίφυση, τον εγκέφαλο, τη μύτη και τα μάτια.
Sahasrara: Βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού και θεωρείται σημείο εισαγωγής της ανθρώπινης ζωτικής ενέργειας η οποία διαχέεται στο ανθρώπινο ενεργειακό σύστημα από το ευρύτερο σύμπαν από το Θεό ή το ταό.
Αφού είπαμε την θεωρία, το δικό μου πετραδάκι βρίσκεται στην προσπάθεια σύνδεσης και τον εντοπισμό της κοινής αλήθειας … δεν αναφέρω μόνο τα τσάκρα .(Αυτή η συγκεκριμένη πληροφόρηση θα με ενδιέφερε πολύ να μου πεις σε ποιά βιβλία υπάρχει γιατί γι αυτό θέλω να μάθω περισσότερα και σε αυτό θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας).
Τώρα, γιατί νομίζω ότι τα ενεργειακά κέντρα συνδέονται με τις μορφές Δύναμης.
Προσωπικά λοιπόν στην αρχή θεωρούσα τα ενεργειακά κυκλώματα συμβολικά έφτασα όμως να πιστέψω ότι είναι πραγματικά και τα κέντρα μου δίνουν την αίσθηση περισσότερο ενεργειακών κόμβων παρά ως αποθηκών καθώς νήματα ενέργειας κυκλώματα διατρέχουν όλο μας το σώμα και υπάρχουν και πολλά άλλα ενεργειακά κέντρα .
Το φυσικό σώμα περιέχει και περιβάλλεται από ένα ενεργειακό πεδίο το οποίο είναι κέντρο πληροφοριών και ένα σύστημα αντίληψης και επικοινωνίας. Οι εσωτερικές και εξωτερικές εμπειρίες είτε αρνητικές είτε θετικές δημιουργούν συναισθηματική ενέργεια η οποία επηρεάζει τους ιστούς του φυσικού σώματος .Οι εμπειρίες εγγράφονται με κωδικοποιημένο τρόπο στο βιολογικό μας σύστημα και δημιουργούν ενεργειακές αποτυπώσεις. Κάθε όργανο και σύστημα του σώματος είναι ρυθμισμένο να απορροφά και να επεξεργάζεται συγκεκριμένες συγκινησιακές και ψυχολογικές ενέργειες και εκπέμπει ενέργεια σε συγκεκριμένη δόνηση .

Self Knowledge είπε...

Σε αυτό το σημείο είναι νομίζω σημαντικό να πούμε όλοι μαζί (χορωδιακά) "δεν είμαι το μυαλό μου" (τρις)...

Ξαναβλέποντας αυτή την ανάρτηση διαπιστώνω ότι έρχεται σε ευθέως ανάλογη (χι!χι!) αντίφαση με την προηγούμενη καθώς είναι "μεταφορά πληροφορίας" αλλά όχι συνειδητή προς το "τι από όλο αυτό με αγγίζει προσωπικά" και "για ποιο λόγο μεταφέρω τη συγκεκριμένη πληροφορία"... Αυτό δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση "κριτική" ή "μομφή" για τη συγκεκριμένη ανάρτηση, αλλά κάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως "πρόταση" για επόμενες αναρτήσεις...

Κλειδιά για την "όποια" εσωτερική εργασία μου μέχρι τώρα, έχουν σταθεί τα εξής:
1. Εστίαση στο "εδώ και τώρα",
2. Παρατήρηση του "εδώ και τώρα",
3. Πειραματισμός (με ιδιαίτερη αγάπη στις "μη-πράξεις" του Καστανέντα),
4. Αναρώτηση και επαφή με το προσωπικό βίωμα (όσο "ισχνό" και αν το θεωρούσα).

Από τσάκρας η εμπειρία μου οφείλω να ομολογήσω ότι είναι ισχνή καθώς έχω ασχοληθεί μόνο σε επίπεδο βιβλίων. Ωστόσο αν καθήσω να σκεφτώ, μπορώ να συνδέσω κάποιες αισθήσεις μου με κάποια συγκεκριμένα από τα προαναφερθέντα κέντρα.

Και κάτι τελευταίο προς την Άρτεμη... Άρτεμις, θυμήσου τη "θέση χωρίς οίκτο"!

Ανώνυμος είπε...

Ουπς στο προηγούμενο έπρεπε να γράψω... Ατόφιος!

Ανώνυμος είπε...

Barbarella, αυτό που έψαχνα και σας το ρώτησα δυστυχώς δεν το βρήκα σε μια μέρα και μάλλον θα μου πάρει χρόνια να το βρώ. Πιστεύω ότι υπάρχει σύνδεση αλλά γιατί και πως συνδέονται οι υπόλοιπες παραδόσεις με την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία το ψάχνω. Ποιές οι κοινές Αλήθειες και πως εκφράζονται σε αυτή την Φιλοσοφία ;
Επίσης η σύνδεση που έκανα με τις συμφωνίες των Τολτέκων δεν νομίζω ότι είναι η πλέον εύστοχη.
Επειδή εσείς έχετε περισσότερες γνώσεις σε αυτά τα δύο πεδία περίμενα να επικεντρωθούμε στις έννοιες και στην ουσία τους και να με διαφωτίσετε .Αφού ρωτάτε, όλα τα υπόλοιπα είναι αποτέλεσμα πολλών πολλών ετών μελέτης, αναζήτησης σε βάθος της κοινής Αλήθειας η οποία εκφράζεται με διαφορετικούς ορισμούς και τρόπους, συμβολικά και κωδικοποιημένα στις ινδουιστικές, βουδιστικές ιουδαιο-χριστιανικές παραδόσεις.
Επίσης η σύνδεση με τις μορφές δύναμης, τους φόβους που προκαλούν την απώλεια αυτής και πως αυτή η απώλεια, ακριβώς επειδή συνδέεται με το ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο, επηρεάζει ψυχολογικά και σωματικά, είναι αποτέλεσμα μελέτης ψυχολογίας και περιπτώσεων ασθενών . Κάθε λέξη στο κείμενο της ανάρτησης δεν είναι τυχαία είναι προσεκτικά επιλεγμένη και στοχεύει να εκφράσει έννοιες ,και να τεκμηριώσει την συσχέτιση που κάνω.
Αλλά το ζητούμενο είναι πως εγώ κάνω αυτή την σύνδεση ή πως αντιλαμβάνεστε εσείς αυτές τις έννοιες ;Εδω ναι χρειάζεται σκέψη για να εκφράσουμε απόψεις.
Νομίζω συνδέεται άμεσα με τα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης στην οποία προσπαθήσαμε να ορίσουμε την Δύναμη .Ο καθένας αναφέρθηκε σε άλλη μορφή δύναμης κάποιος σε συναισθηματική , σε κοινωνική = φυλετική (εξουσίας) κάποιος σε προσωπική δύναμη, δίνοντας στην Δύναμη σύμφωνα με την μορφής της άλλα χαρακτηριστικά
Πως θα καταλάβω αν χάνω ή όχι Δύναμη αν δεν προσδιορίσω τι είδους είναι αυτή η Δύναμη, από πού εκπορεύεται, με τi συνδέεται ; Αν την προσδιορίσω θα δω πως φαίνεται αυτό στις πράξεις, στην συμπεριφορά μου, πως το νιώθω.
Θα διαβάσω ένα ή πολλά βιβλία που μου λέει ότι χάνω δύναμη με έναν τον τρόπο .Ωραία, αλλά εγώ πρέπει να καταλάβω γιατί είναι έτσι και όχι αλλιώς. Δεν μπορώ να δεχτώ κάτι αν δεν το τεκμηριώσω με την δικιά μου σκέψη ή αίσθηση.
Όταν κάποιος έχει ένα σύστημα πεποιθήσεων θρησκείας ή φιλοσοφίας θα χρησιμοποιήσει συγκεκριμένες λέξεις για να εκφράσει μια έννοια, εγώ που έχω άλλο σύστημα πεποιθήσεων άλλη λέξη άρα μιλάμε για διαφορετικά πράγματα και μένουμε προσκολλημένοι ο καθένας στα δικά του.
Στόχος μου ήταν να πάμε πέρα από τις λέξεις και την προσκόληση σε συγκεκριμένες πεποιθήσεις…. Mήπως αυτές οι έννοιες αφορούν Αλήθειες και στάδια ανάπτυξης και εξέλιξης της συνείδησης μήπως επηρεάζουν και καθορίζουν την συμπεριφορά μας ; Να συζητήσουμε μήπως η Δύναμη συνδέεται ή δεν συνδέεται με την ενέργεια και γιατί; Αν αυτό μας επηρεάζει ψυχολογικά και σωματικά, πως και γιατί.; Πολλά μπορούσαμε να συζητήσουμε...αλλά έπρεπε πρώτα να σκεφτούμε...

Ανώνυμος είπε...

Ατελειωτο κειμενο και κουραστικο.
Πληροφοριες που μπορουμε να βρουμε παντου.Η αστραια βρισκεικαταπληκτικα ολα οσα γραφονται.Καπως ετσι ενθουσιαζονται αυτοι που κανουν τεστ για κινητα ,μοτο κλπ.Επισης ψαρευει οποτε η δευτερη αναλυση περι τσακρας Αρτεμις δεν χρειαζοταν.
ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?
Η ανατολικη αποκρυφη επιστημη -ΓΝΩΣΗ- μας λεει οτι υπαρχουν κεντρα και η ενασχοληση μαζι τους η σου δινει δυναμη η σε στελνει σε ψυχογιατρους.Μονο η προσωπικη εμπειρια το επιβεβαιωνει.
Ενας κλαδος της ΓΝΩΣΗΣ ειναι η ΛΑΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ αποκρυφη επιστημη η οποια ασχολειται αποκλειστικα με τα κεντρα.Μερικα πραγματα πρεπει να τα δεχτουμε α πριορι διαφορετικα με αμφιβολιες δεν προχωραμε.
Η πορεια προς τον πυρηνα μας χρειαζεται δυναμη για να μπορεσουν να ξεπεραστουν οι αντιστασεις.
Δυναμη και αντισταση ειναι χαρακτηριστικα της μη ολοκληρωμενης προσωπικοτητας.
Οταν βρεθεις στο κεντρο οι αντιστασεις εξασθενουν.
Εκει αρχιζεις και παιζεις με την ενεργεια.Δεν υπαρχουν ελξεις και απωσεις.
Θελεις να κυβερνησεις,θελεις να αγαπησεις,η να δημιουργησεις?
Εσυ αποφασιζεις πια και οχι τα αστρα με τα τριγωνα,τα τετραγωνα,και τα εξαγωνα τους.
ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ λοιπον για να παρουμε απαντησεις και να μας λυθουν ολες οι αποριες.
Η γλωσσα των εν δυναμει πολεμιστων ειναι παντα περιεκτικη και λιτη.
Τα υπολοιπα face to face.
ΚΑΡΟΛΑΙΝ

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεχε αγαπητέ Καρολάιν γιατί αυτούς που μας μοιάζουν (πολύ) είτε τους απεχθανόμαστε είτε τους λατρεύουμε...

Πως κάνεις εσύ τι διαφορά με τη ΛΑΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ;

Αυτό που ουσιαστικά πρέπει να έχουμε α πριορι στο κεφάλι μας είναι ότι στους άλλους βλέπουμε κάτι από εμάς... Η αντικειμενική γνώση (αν υπάρχει) είναι για άλλες καταστάσεις ύπαρξης που ακόμα κι αν φτάσει κάποιος, δε θα το διατυμπάνιζε... (για ποιον λόγο εξάλλου να το έκανε αυτό;)

EL.ZIN είπε...

Μας κεντρίσατε το ενδιαφέρον με τις επιλογές των αναρτήσεων σας και θελήσαμε να σας γνωρίσουμε.

Στην πρώτη μας επίσκεψη, σας
χαιρετούμε όλους και σας ευχόμαστε
καλή φωτισμένη πορεία και να παραμείνετε ενωμένοι και φίλοι πάντα, γιατί η φιλία είναι μια έννοια υψηλή και ιερή.

Κάπως έτσι ξεκινήσαμε και
είμαστε και... εμείς.

Σαν σχόλιο στο θέμα της ανάρτησης, θα συμπληρώναμε,
για να μη χαθούμε σε ένα Λαβύρινθο και μας καταπιεί ο Μινώταυρος,
ποιο είναι το κέντρο του κύκλου
και το σημείο αναφοράς,
με θέμα τα τσάκρας.

Η Ελληνική άποψη, η Ινδική
ή κάποια άλλη;

Ανώνυμος είπε...

Σας χαιρετώ EL.ZIN .Αποτέλεσε απροσδόκητη έκπληξη και προκάλεσε ιδιαίτερη χαρά, η επίσκεψη σας καθώς τους τελευταίους μήνες παρακολουθώ τις εμπνευσμένες αναρτήσεις σας.
Στοχευμένο και εύλογο το σχόλιο.
Στην συγκεκριμένη ανάρτηση παραθέτω την Ανατολική άποψη και σκοπός μου ήταν να διερευνήσουμε τα σημεία επαφής με την Ελληνική...που τέμνονται και που εφάπτονται αν συμβαίνει αυτό ...Υπάρχει Κοινή Αληθεια ;
Προσωπικά προσπαθώ ακόμα να κάνω την Αριάνδη να μ αγαπήσει για να μου δώσει το Μίτο της.....
Καλωςήρθατε και πάλι....

EL.ZIN είπε...

Η Αριάδνη,
αγαπάει πάντα τους ανθρώπους που ψάχνουν και ερευνούν για την αλήθεια και την γνώση
και όταν την "επωάσουμε"
μέσα μας την συναντούμε
και έξω από εμάς.

Το γεγονός ότι διαβάζεις τις αναρτήσεις μας,
αποτελεί ευθύνη για μας
και θα προσπαθήσουμε,
να μη σε απογοητεύσουμε στην συνέχεια της διαδρομής.

Το κέντρο του κύκλου και του Λαβύρινθου.
είναι και το σημείο αναφοράς του πολεμιστή,
για να μη χαθεί, σε δαιδαλώδεις και βασανιστικούς διαδρόμους της σκέψης.

Είναι η προτίμηση του!

Αυτή μπορεί να είναι κάτι που αγαπά και καταλαβαίνει καλύτερα, πχ
Η μουσική, η τέχνη , η επιστήμη, η αστρολογία, η μυθολογία, ο χορός , το θέατρο , η πολιτική κλπ.

Μετά τα συνδέει με όλα τα υπόλοιπα, μεγαλώνοντας την ακτίνα του κύκλου, αλλά τρισδιάστατα ανυψωτικά και σπειροειδώς.

Ανεβαίνοντας με αυτό τον τρόπο, απεγκλωβίζεται από τον Λαβύρινθο
και το βλέπει πανοραμικά και ξεκούραστα και γρήγορα και άμεσα..

Αφού είσαι Ελληνίδα, γιατί δεν βάζεις στο κέντρο την Ελληνική σκέψη και να την διευρύνεις με τα υπόλοιπα;
Ϊσως να είναι πιο ξεκούραστο και πιο εύκολο από τις ειδικές Ινδικές έννοιες;

Πχ το ενεργειακό κέντρο ,
ή ο ενεργειακός τροχός μπορεί να γίνει πιο κατανοητός και οι θεοί είναι ενέργειες και έχουμε 12 αντιπροσωπευτικούς , που συνδέονται με τους πλανήτες
και τα αντίστοιχα κέντρα.

Μήπως έτσι βγάλουμε κάποια άκρη!

Σε ευχαριστούμε για το τόσο θερμό καλωσόρισμα, στην παρέα σας!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερίζω,
όλη την παρέα
και τους αγαπητούς μου φίλους
τους Ελ.Ζιν!

Η Άρτεμις είναι δίδυμη αδελφή
του Απόλλωνα, που είναι ο Ήλιος,
ο Λέων, με ενεργειακό κέντρο,τσάκρας, την καρδιά,
είναι το φως την ημέρα.

Άρα, η αδελφή, είναι το φως των άστρων και της σελήνης την νύχτα.

Σχετίζεται με τον Υδροχόο, πολικότητα του Λέοντα και τον Ουρανό και φυσικά την αστρολογία.

Το ενεργειακό κέντρο είναι στους αστραγάλους και το κυκλοφορικό,
που κυκλοφορεί το αίμα στην καρδιά.

Το ανθρώπινο σώμα δεν αρχίζει από τα γεννητικά όργανα και το ιερούν οστούν, που τοποθετούν οι Ανατολικοί λαοί,
το πρώτο τσάκρας.

Πόσο Υδροχόος είσαι τελικά, Άρτεμις;

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους, την παρέα την γνωστή, τον αγαπητό Λήο και τους πολυδιάστατους πολεμιστές της Λάϊον, που η παρουσία τους εδώ ,μας κάνει ιδιαίτερα ευτυχείς!
Η άποψη
"Το ανθρώπινο σώμα δεν αρχίζει από τα γεννητικά όργανα και το ιερούν οστούν"
Είναι μια άκρως λογική άποψη και δεν μπορεί να παραμεριστεί, αλλά σίγουρα και το γεγονός ότι υπάρχουν 7 κύρια τσάκρας, ενεργειακά κέντρα θα έχει την σημασία του.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αφορά πλανήτες και κέντρα του προσωπικού υποσυνείδητου ενώ, οι υπόλοιποι λειτουργούν στο συλλογικό.
Ένας Υδροχόος, να έχει το Ήλιο στους αστραγάλους είναι μια ενδιαφέρουσα σκέψη….
Όμως ο Ήλιος λειτουργεί καλύτερα στο Λέοντα,
Άρα στην καρδιά και ο Ουρανός-Άρτεμις, στους αστραγάλους
Ποια διαδρομή μπορεί να κάνει, ένας πλανήτης και πως, για να πάρει τη σωστή του θέση και να λειτουργεί άψογα, μέσα στο ανθρώπινο σώμα;
Είναι ένα ερώτημα,
που με απασχολεί καιρό...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί ΕΛ.ΖΙΝ.

Σε σχέση με τη φιλία...

Προσωπική μου άποψη είναι ότι όταν τα πράγματα λέγονται ανοιχτά είναι πιο πιθανό να κάνω ουσιαστικές σχέσεις και επαφές, παρά όταν είμαι πιασμένος σε ένα δίχτυ συμβατικοτήτων... Σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει αυτό ότι δικαιολογούμε τη σκληρότητα αλλά θεωρώ ότι είμαστε και σαν παρέα στη γενικότερη αναζήτηση ισορροπιών με μια φωτιά που έχει ανάψει (όπως είπε και η Αστραία επικαλεστήκαμε τη δύναμη... για να δούμε!).

Σε σχέση με το τι τοποθετεί κανείς στο κέντρο...

Το να τοποθετεί την "ελληνική" ή την "Ινδική" άποψη, για εμένα προσωπικά δεν κάνει τόσο μεγάλη διαφορά... διότι το κέντρο δεν είναι (για μένα) η Ελλάδα ή η Ινδία αλλά κάτι που ψάχνει ο καθείς και πιθανόν πάει πέρα από τις λέξεις.

Και αν μου επιτρέπετε... Τι διαφορά έχει αν τα κάγκελα μιας φυλακής γράφουν "MADE IN GREECE" ή "MADE IN INDIA"? (ενδιαφέρον πως μου βγήκε τούτο... μα το Δία!)

Θα έλεγα σε αυτό το σημείο ότι μάλλον με έχει αγγίξει περισσότερο αυτό που λέει ο Κρισναμούρτι - η ελευθερία είναι μια χώρα χωρίς μονοπάτια (freedom is a pathless land)...

Ανώνυμος είπε...

Κι άλλη απροσδόκητη και ευχάριστη έκπληξη …
Αγαπητέ Λήο, εδώ λειτούργησε η ηλιακή συνείδηση του Απόλλωνα και η μοναδική του εξωτερική (7) και εσωτερική όραση (12) ;
Nαι , ο φωτεινός σου Ήλιος είναι απέναντι μου, είμαι …απολύτως Υδροχόος ….τελικά.
Άστραία, εμ, την έχει την σημασία του το 7, αλλά η ολοκλήρωση είναι το 12 (αυτό θέλουν να μου πουν ο Λήο και οι EL.ZIN) προς τα κει πρέπει να πάω ….Ιδιαίτερη η ερώτηση σου πρέπει να την σκεφτώ...προάγεις τον Πλατωνικό Διάλογο….
Ο οποίος αποκαταστάθηκε μετά την επίσκεψη σας ΕL.ZIN και μόνο με την παρουσία σας επιφέρεται μεταβολές …Νιώθω ευγνώμων για την καθοδήγηση….. σημαντικό για μένα που συναντηθήκαμε ….
Δεν ψάχνω τα εύκολα, ξέρω ότι ο δρόμος μου είναι αυτός της Μάθησης και περιλαμβάνει Άθλους , έχω πάρει το τόξο και δεν με σταματά τίποτα …Αλλά χρειάζομαι και βοήθεια για να το χειριστώ Άψογα και να περάσω την φωτεινή σαΐτα του Απόλλωνα από τα 12 τσεκούρια , για να ευθυγραμμίσω τα 12 ενεργειακά κέντρα….Μη χαθούμε ε ;
Φιλιά σε όλους τους υπέροχους …..

EL.ZIN είπε...

Κάθε αρχή έχει και ένα τέλος!

Κάθε κύκλος έχει ένα κέντρο και μια ακτίνα, η οποία καλό να μεγαλώνει σπειροειδώς και συμπεριεκτικά.

Αυτός ο κύκλος είναι το τονάλ του πολεμιστή, το νησί του,
που πρέπει να τακτοποιήσει και να μεταμορφώσει,
αναδιατάσσοντας την ενέργεια, και εμπεριέχεται σε ένα μεγαλύτερο νησί της χώρας του και τελικά σε ένα παγκόσμιο συλλογικό της ανθρωπότητας.

Δεν είναι έξυπνο και οικονομικό από ενεργειακή άποψη, να βάλει στο κέντρο κάτι που δεν αγαπά πολύ και δεν είναι η προτίμηση του,
σαν σημείο αναφοράς,
αλλά δεν ανήκει και στην τιμή του πολεμιστή να αγνοεί σημαντικά θέματα του εθνικού του τονάλ και να τα υποσκελίζει,
παρακάμπτοντας τα.

Ένας πολεμιστής διευρύνει την αντιλήψη του και μελετά τα πάντα, τα συνδυάζει και τα συνθέτει και αγκαλιάζει ότι καλύτερο συναντήσει στον κόσμο, όλα,
αλλά δεν είναι ένας πολεμιστής χωρίς ταυτότητα και πατάει κάπου γερά, χωρίς να είναι μονόπλευρος και αναχρονιστικός εθνικιστής.

Οι λαοί μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά χωρίς να καταστρέφεται
και να διαβρώνεται χαοτικά,το εθνικό τους τονάλ, αλλά στα πλαίσια της ανανέωσης να ανταλλάσσονται οι κουλτούρες τους
και να διατηρήται το κέντρο του καθενός με σεβασμό, απ΄όλους
και για όλους.

Όχι καθρεφτάκια στους Ινδιάνους, αλλά ούτε και εισαγωγές και εξαγωγές γκουρού.

Δεν θα χαθούμε τώρα,
που γνωριστήκαμε!

Ανώνυμος είπε...

Ο εν δυναμει πολεμιστης εχει πραγματι εθνικο τοναλ ο τελειωμενος οχι.Η παγκοσμιοποιηση αυτο κανει.Καθαριζει το εθνικο τοναλ που χιλιαδες χρονια τοσα βασανα δημιουργησε και δημιουργει.Ποιο θα ειναιτο τελος.Μια παγκοσμια συνειδηση.
ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.Οι επιχειρηματιες που αναπτυσονται παγκοσμια αποκτανε σιγα σιγα αυτο ακριβως.Στην διαρκεια μαλλον θα αποκτησουν και πολλα αλλα.
Τοτε θα ειναι φανταζομαι και η γη ετοιμη για το επομενο σταδιο εξελιξης της.
ΕΛ.ΖΗΝ καλως ηρθες.

ΚΑΡΟΛΑΙΝ

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι!!!
Όχι όχι δεν μπορεί ο Οδυσσέας να βάλει στο κέντρο της Ιθάκης τον Κρισναμούρτι και να αφήσει την Πηνελόπη από έξω, παρόλο που ίσως τον συνάντησε στην διάρκεια της διαδομής του συμφωνεί μαζί του σε πολλά και τα είπανε.
Αλλά και ο Κρισναμούρτι δεν μπορεί να βάλει τον Οδυσσέα στο κέντρο του, γιατί ο δρόμος του περνάει από αλλού, ίσως από ένα Ζεν με ...λιγότερες λέξεις.
Ένας Ρήγας Φεραίος, ένας Γκάντι και ένας Μάρκος Ζαπατίστας υπήρξαν μεγάλοι πολεμιστές, συνεπείς με την τις προκλήσεις των καιρών τους
δουλεύοντας σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.
Πολεμιστές και των λόγων και της δράσης και της συνέπειας.
Η παγκοσμιοποίηση μπορεί και να σημαίνει και μια παγκόσμια δουλεία στην Αυτοκρατορία του Σηθ και η συνείδηση να χαθεί...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί ΕL.ZIN ιδιαίτερα αναλυτική και διαφωτιστική η τοποθέτηση του προσωπικού στο εθνικό τονάλ και στο παγκόσμιο.
H ταυτότητα και το κέντρο δεν μπορεί να αφορούν μια άλλη κουλτουρα και φιλοσοφία, εντάσονται στο Εθνικό τονάλ.
Πραγματικά δεν είναι οικονομικό ενεργειακά έχω χάσει πολύ ενέργεια έτσι αλλά και η μελέτη διαφορετικών οπτικών χρειάζεται ....
Προσωπική βιωματική άποψη Άτοφιε να σημειωθεί παρακαλώ...
Αγαπητέ Καρολάιν, ναι είμαστε κάτοικοι της Γης αλλά οι επιχειρηματίες που αναπτύσονται παγκόσμια αποκτούν παγκόσμια συνείδηση αυτό εννοούσες ;
Εχουν τεράστιο οικονομικό όφελος να μεταφέρουν τις παραγωγικές τους μονάδες σε υπανάκτυκες χώρες με εξευτελιστικά μεροκάματα και μάλλον προάγουν την στυγνή εκμετάλευση παρά την συνείδηση....
Εκτός της πολιτισμικής διάβρωσης και της παγκοσμιοποίησης και εξέλιξης του εγκλήματος...

Ανώνυμος είπε...

Αν καταδυθώ στα βάθη μου, αν αποτλομήσω το ηρωϊκό ταξίδι, κάποια στιγμή της πορείας μου παύει το ατομικό και συναντώ το συλλογικό, το αρχέτυπο υλικό από καταβολής κόσμου! Το Φως που ρίχνεται τότε σ'αυτόν τον χώρο, οι αλλαγές που γίνονται δεν αφορούν μόνο εμένα αλλά την ανθρωπότητα αφού συλλογικός είναι ο χώρος. Αυτό θεωρώ είναι το κάθετο επίπεδο. Το οριζόντιο είναι να "παλέψω" το συλλογικό με διαμρτυρίες, διαδηλώσεις, ψηφοφορίες και τα παρόμοια. Ο οριζόντιος τρόπος μου φαίνεται ευκολότερος. Δεν θα μπορούσε να είναι παρόμοια εύκολος κι ο κάθετος να πάρει η ευχή?? Εεμ να που δεν είναι!!

EL.ZIN είπε...

Π αγκοσμιοποίηση!

Αυτοί, που είναι “από πάνω” παγκοσμοποιούν τον κομφορμισμό, τον κυνισμό, τη βλακεία, τον πόλεμο, την καταστροφή, τον θάνατο, την λήθη.
Και αυτοί που είναι “από κάτω” παγκοσμοποιούν την επανάσταση, την ελπίδα, τη δημιουργικότητα, την κατανόηση, τη φαντασία, τη ζωή, τη μνήμη, το χτίσιμο ενός κόσμου που μας χωράει όλους, ενός κόσμου με δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη.
Κομμαντάντε Μάρκος

Καλημέρα σε όλους!

Καρολάιν, καλώς σε βρήκαμε!
Δώσε μας παραδείγματα τελειωμένων και εν δυνάμει πολεμιστών για να συγκρίνουμε και τα δύο με την δράση και τα λόγια τους;
Προφανώς θεωρείς τελειωμένους τους πολεμιστές τρίτης προσοχής;
Ποιοι νομίζεις ότι υπήρξαν ή υπάρχουν ως τέτοιοι;
Ο Όμηρος, ο Πλάτωνας, ο Πυθαγόρας, η Κλεοπάτρα, ο Καίσαρας, Ο Μ. Αλέξαντρος,ο Απόλλων ο Τυανεύς, ο Ορφέας,ο Γκάντι, που αναφέρθηκε ήδη, ο Ιησούς, ο Μωυσής, ο Κρισναμούρτι, ο Όσσο,ο Σαίξπηρ,
ο Γκουρτζίεφ, ο Θεν Μάρες, ο Καστανέντα, ο Δον Χουάν, ο Βούδας, ή κάποιοι άλλοι;

Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο το οριζόντιο επίπεδο και χρειάζεται να διανυθεί όλη η διαδρομή της οριζόντιας δύναμης,
για να ανυψωθεί στην κάθετη δύναμη.
Η απόφαση του Λεωνίδα και των 300 πολεμιστών του, να αντιμετωπίσουν την πρόκληση των Μήδων ξεπερνά κατά πολύ τις συνηθισμένες "διαμαρτυρίες" μιας βολεμένης και εφησυχασμένης συνείδησης και υπερβαίνει την κοινωνική διαμόρφωση σε όλους τους καιρούς.

Έχουμε δουλέψει μερικές
"μαγικές ασκήσεις"
για τις ενέργειες των πλανητών θεών και την αναμόρφωση τους σε αρμονική διάταξη.
Ίσως μπορέσουμε να συνεισφέρουμε στο οξυδερκές ερώτημα σου,στοχαστική και διερευνητική Αστραία και θα μας ενδιέφερε η γνώμη σου, πάνω σε αυτό πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που προσπαθώ να τοποθετήσω στο "κέντρο" είναι ένας αφηρημένος πυρήνας...

Όχι δεν είναι ο Κρισναμούρτι.
Όχι δεν είναι η Πηνελόπη.

Ούτως ή άλλως είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι λέξεις και τα νοητικά παιχνίδια δεν αντιπροσωπεύουν ούτε τα "πραγματικά" σύμβολα ούτε τα "πραγματικά" αντικείμενα.

Θα έλεγα περισσότερο ότι η τακτοποίηση του προσωπικού μου νησιού του τονάλ έχει να κάνει περισσότερο με την τοποθέτηση της ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ στο κέντρο.

Αλήθεια, πως θα μπορούσε να κατατάξει κάποιος τους πολεμιστές σε πρώτης, δεύτερης και τρίτης προσοχής; Αν θέλετε παραπέμψτε με σε σχετική ανάρτηση γιατί τώρα αυτό μου φαίνεται περισσότερο... νοητικός ακροβατισμός παρά... ζουμί!

EL.ZIN είπε...

Αφηρημένος ο πυρήνας μιας ιστορίας, ναι!
Αφηρημένος ο πολεμιστής, όχι, Ατόφιε!

Είναι εξαιρετικά απλό!

Ο πολεμιστής πρώτης προσοχής εξερευνά και κατακτά, τον Λαβύρινθο, το Γνωστό
σαν τον Μα- Θησέα, μαθητή και βγαίνει σώος, από εκεί.

Ο Οδυσσέας είναι δεύτερης προσοχής, εξερευνά το Άγνωστο και το συνδέει με το Γνωστό φτιάχνοντας γέφυρες στους 12 σταθμούς της πορείας του, κυνηγός κυρίως και κάτοχος της ελεγχόμενης τρέλλας, οριζόντιες μετακινήσεις του σημείου αντίληψης.

Ο Ηρακλής, κινείται καθαρά στο Άγνωστο, είναι ονειρευτής κατεξοχήν ,
Χειρίζεται τις κάθετες μετακινήσεις του σημείου, μέσα από τους Άθλους του, είναι τρίτης προσοχής.

Και ο Όμηρος , που τα γνωρίζει αυτά καλά, παρουσίασε τα Ομηρικά Έπη, σαν κορυφαία « μη πράξη» , ενός πολεμιστή, που πέρασε στην Ελευθερία και στην Αθανασία
φωτίζοντας και βοηθώντας την χώρα του αλλά και όλη την ανθρωπότητα.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς έχουμε διαφορετική κατανόηση για το τι είναι "αφηρημένος" πυρήνας.

Λέγοντας "αφηρημένος" πυρήνας, εννοώ κάτι που δεν είναι "στέρεο" (φτιαγμένο από γη ή πηλό) και "προσωπικό". Για αυτό το λόγο δεν είναι ο Κρισναμούρτι ή η Πηνελόπη αλλά λέω ότι είναι η απλότητα.

Είναι όντως σχετικά απλό αυτό που λέτε. Δεν το γνώριζα. Και δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να τοποθετήσω τους πολεμιστές σε αυτές τις κατηγορίες - θα το θεωρούσα ματαιόδοξο από μέρους μου γιατί θα πρέπει να καταφέρω πολλά ακόμη πριν το κάνω (εκτός αν βρω κάποιο σκοπό για αυτό...) Οπότε το αφήνω στον Κάρολάιν που προκάλεσε την τύχη του :)

Θα διαφωνήσω με αυτό που λέγεται για την οριζόντια δύναμη. Κατά την προσωπική μου άποψη και αντίληψη - την οποία μπορείτε να ακούσετε για ό,τι αξίζει - η δραστηριότητα σε οριζόντιο επίπεδο διασπά την ενέργεια που απαιτείται στο κάθετο. Αυτά που είναι του Καίσαρα δε διαφωνώ να δοθούν στον Καίσαρα αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτά που αναλογούν στο "Πνεύμα" και ο αγώνας που πρέπει να γίνει σε εκείνο το πεδίο διασπάται από μια ανάλωση στην καθημερινότητα. Το παράδειγμα των 300 του Λεωνίδα αναφέρεται σε ένα άλλο τονάλ των καιρών που πιθανώς να ήταν αλλιώς τα πράγματα - δεν το γνωρίζω γιατί δεν ήμουν εκεί.

Συνεχίζω να είμαι υπέρμαχος του "εδώ και τώρα", καθώς η ΑΛΛΑΓΗ είναι εφικτή μόνο στο κάθετο επίπεδο και μόνο στο ΤΩΡΑ. Το να προσδιορίζω την αλλαγή σε κάποιον μελλοντικό χρόνο είναι ψευδαίσθηση αθανασίας.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους τους αναζητητές της γνώσης!

Ίσως να είναι απλό
στην πολυπλοκότητα του βεβαίως, ότι το Γνωστό είναι το Τονάλ,
το νησί που αναδύεται σαν την Δήλο, μέσα από την απέραντη θάλασσα του Ναγουάλ και του Άγνώστου που εξερευνά ο Οδυσσέας ή ο Νίο όταν είναι στο MATRIX,
και αντιπροσωπεύει το άλλο νησί, την προσωπική Ιθάκη του καθενός.

Ομως ποιος είναι Ο Οδυσσέας;

Ο Οδυσσέας είναι ένας Άνθρωπος της ΓΝΩΣΗΣ.

Μιας Γνώσης, ολοκληρωμένης και πολύπλευρης,
με σφαιρική άποψη για όλα θέματα που μπορούν
να απασχολήσουν ένα ανθρώπινο μυαλό.
Είναι η δεξιά πλευρά του ανθρώπου, η αρσενική λογική, που
σαφώς έχει την κυριαρχία εξ'αιτίας της υλιστικότητας αυτού του κόσμου.

Η χαμηλή δόνηση της ενέργειας στη ύλη δίνει την κυριαρχία της δεξιάς πλευράς και της κόλασης γιατί είναι η έξοδος από τον παράδεισο.

Ο Οδυσσέας 'Θησέας' είναι ο Άνθρωπος που , θα εξερευνήσει όλα τα δωμάτια του Λαβύρινθου.
Θα σκοτώσει τον Μινώταυρο και, με την βοήθεια του νήματος της Αριάδνης,
θα τα συνδέσει μεταξύ τους περπατώντας σ'όλους τους διαδρόμους του.

Έτσι, θα βρεθεί στο κέντρο της δεξιάς πλευράς ,που είναι και το κέντρο της λογικής
έχοντας ' πανοραμική ' άποψη του Λαβύρινθου
Οι άνθρωποι σπάνια βρίσκονται αυτό το κέντρο γιατί,
εμποδίζονται από την αυτοαντανάκλαση τους.

Στην καλύτερη περίπτωση να είναι κάπου στην περιφέρεια, αν ,
δεν είναι πολύ μακριά και από αυτήν.
Άλλωστε το πιο βάναυσο πράγμα στους ανθρώπους, είναι η 'βάναυση' λογική τους,
που, τσακίζει κόκαλα και οδηγεί το μυαλό σε αυτοστραγκαλισμό,
προσπαθώντας να καταλάβει το 'παράλογο.'
Από το κέντρο της Λογικής, ο δισέγγονος του Ερμή και αγαπημένος της Αθηνάς,
θα δει το κέντρο της αριστεράς, που είναι το κέντρο της Σιωπηλής Γνώσης και βρίσκεται η Πηνελόπη.
Θα προσπαθήσει να χτίσει γέφυρα ανάμεσα τους και να την διαβεί,
για να φθάσει κοντά της ,γιατί η ανθρωπότητα ήταν κάποτε εκεί και το λαχταρά.

Ο Οδυσσέας δεν είναι ακριβώς το 'καλό' παιδί γιατί , θα περάσει απ'όλα ,
ώστε καμία ανθρώπινη εμπειρία να μη του είναι άγνωστη και τίποτε το ανθρώπινο ξένο..

Θα περάσει αλλά δεν θα μείνει πουθενά!
Δεν μπορεί να είναι ακριβώς το καλό παιδί, γατί,
έχει να λύσει πολλά προβλήματα προσπαθώντας να φθάσει τον στόχο του
και να ξεφύγει από τους διώκτες του και ένα ανελέητο Ποσειδώνα.
Γι'αυτό και είναι μεγάλος παραμυθάς , λεει γοητευτικές ιστορίες συνέχεια,
όντας άριστος γνώστης της 'ελεγχόμενης τρέλλας'.
Έχει μια ωραία ιστορία για τον καθένα, για τον Κύκλωπα ,
τον Εύμαιο ακόμη και για την Πηνελόπη, τόλμησε και, στην Αθηνά !

Μεταμφιέζεται, αυτοσχεδιάζει, εφευρίσκει πράγματα, επινοεί λύσεις.
Έίναι μεγάλος 'κατασκευαστής', έφτιαξε μια ολόκληρη Σχεδία με τα χέρια του,
για να επιπλεύσει στα μανιασμένα κύματα του θεού της θάλασσας.

Ποτέ δεν συστήνεται άμεσα, μόνο στον Τηλέμαχο θ'αποκαλυφτεί και θα σχεδιάσουν
μαζί την εξόντωση των μνηστήρων, στο κρίσιμο σημείο του Σχεδίου,
γιατί εδώ 'παίζονται όλα'.
Εξερευνά όλη την ανθρώπινη επικράτεια, καλύπτοντας όλο το εύρος της συνείδησης
και επιβιώνει 'ξεσγλιστρώντας' συνεχώς.
Είναι ο μόνος ολοκληρωμένος χαρακτήρας στα Έπη, γιατί έχει στόχο,
προορισμό, αυτογνωσία και την ικανότητα να μη ξεχνά και να μη παραδίδεται ποτέ.

Μέσα από μεγάλη πορεία μοναξιάς, σιωπής και προδοσίας
θα συλλάβει το Σχέδιο για την απελευθέρωση του Ανθρώπου,
γιατί έχει κατακτήσει την Γνώση στο σύνολο της.

Χωρίς λύπη και προσμονή δεν υπάρχει Γνώση,
γιατί δεν υπάρχει Νηφαλιότητα.

Ο Οδυσσέας είναι η Πολύχρωμη Σκέψη!

Ποιος είναι ο Οδυσσέας?

Ανώνυμος είπε...

Και ίσως,
ο ακέραιος Ατόφιος,
να είναι ένας ταλαντούχος ονειρευτής και να προτιμά την Πηνελόπη,
σαν σιωπηλή και αφηρημένη γνώση, παρά σαν τον συγκεκριμένο μεγάλο έρωτα του Οδυσσέα.

Όμως το "εδώ και τώρα" του πολεμιστή δεν τον απαλάσσει απο τα χρέη του, ίδίως όταν οφείλει την ύπαρξη του και το δικαίωμα να ομιλεί σε αποφάσεις και θυσίες άλλων ανθρώπων και μεγάλων πολεμιστών.

Αλλά, ποιά είναι άραγε η Πηνελόπη;

Η περίφρων Πηνελόπη!

Η αριστερή πλευρά του Ανθρώπου, η θηλυκή.
Είναι η διαφορετική ‘ροή’ της ενέργειας αλλά, σαφώς συμπληρωματική,
γι'αυτό η γυναίκα στέκεται πάντα αριστερά από τον άντρα..
Η Πηνελόπη Είναι η Γνώση στο επίπεδο της Σιωπής.
Η Εχέφρων κόρη του Ικαρίου, γνωρίζει πράγματα που, ο Οδυσσέας πρέπει να τα κάνει
λόγια, πράξεις, έργα, για νάχουν αξία.
Γι'αυτό και συναινεί σ'αυτό το ταξίδι και υπομένει αδιαμαρτύρητα αυτή την αναμονή.
Γι' αυτό και δεν μπορεί να τον προδώσει η να τον ξεχάσει..
Έχουν συμφωνήσει γι'αυτήν την αναγκαιότητα, αυτής της διαδρομής.

Η Πηνελόπη γνωρίζει το Μυστικό και από εκεί προέρχεται η υπεροχή της.
Η Μυστική Γνώση που κατέχει την κάνει απόρθητη και
δεν μπορεί να ενδώσει σε κανένα μνηστήρα.
Ούτως η άλλως τους περιφρονεί βαθύτατα.

Περιφρονεί όλους αυτούς τους άντρες που δεν στάθηκαν στο ύψος του προορισμού τους
και έχουν καταντήσει μνηστήρες και δούλοι.
Γι'αυτήν, όλοι ίδιοι είναι!
Η Πηνελόπη είναι ο ‘Οδυσσέας’ με θηλυκά ρούχα.
Είναι ο ‘στρατηγός’ με το θηλυκό πρόσωπο.
Άλλωστε, μόνο ένας Πολεμιστής πρώτης ‘ σειράς,’ μπορεί να αναθρέψει τον γιο του.
Η ίδια δεν έχει περιθώριο, ούτε για λάθη, ούτε για παραλείψεις.
Πολιορκείται και πρέπει να είναι άγρυπνη ,δυνατή και σε ετοιμότητα.
Ο Οδυσσέας όταν επιστρέψει , πρέπει να βρει τον Τηλέμαχο δυνατό, ευφυή ,
έτοιμο να τον αναγνωρίσει και να σταθεί στο πλευρό του.
Χωρίς τον Τηλέμαχο δεν μπορεί να νικήσει ο Οδυσσέας, δεν έχει το κίνητρο άλλωστε
Δεν υπάρχει κανένα όραμα
Χωρίς τους νέους, δεν υπάρχει μέλλον για την ανθρωπότητα
Ο Τηλέμαχος είναι ο Υιός και είναι πολύτιμος για τον Πατέρα.

Δεν κοιμάται η Πηνελόπη.
Ονειρεύεται, αλλά δεν κοιμάται.
Πως μπορεί να κοιμάται μια γυναίκα, όταν, μέσα στο σπίτι της κυκλοφορούν
τόσοι μνηστήρες κι'έχει να μεγαλώσει ένα παιδί μόνη της.
Ονειρεύεται η Πηνελόπη ,γιατί είναι 'ονειρεύτρια' και από την δύναμη και την εστίαση αυτού του Ονείρου της, θα εξαρτηθούν πολλά.
Ονειρεύεται η Πηνελόπη τον γυρισμό του Οδυσσέα ,γιατί ο Οδυσσέας
είναι το ΟΝΕΙΡΟ της Πηνελόπης!

Τον ονειρεύεται συνέχεια, με πίστη, με αφοσίωση που τίποτα και κανείς δεν μπορεί
να γκρεμίσει, με'ολες τις λεπτομέρειες , τα χρώματα και τους ήχους
κρατώντας σταθερά την Προσοχή της σ’αυτό το Όνειρο.
Τον Ονειρεύεται σ¨ένα βαθύ επίπεδο, του στέλνει ενέργεια μέσω αυτού του Ονείρου,
του ψιθυρίζει λόγια έμπνευσης, τον στηρίζει, τον προστατεύει.

Τον επισκέπτεται κάθε βράδυ για σαράντα και μια νύχτες και ,
όταν έρχεται ο ο Μορφέας , τον παίρνει στην αγκαλιά της.
Τον αγγίζει, τον χαϊδεύει ,τον θεραπεύει τον παρηγορεί
Τ ο πρωί φεύγει με την ' ροδοδάκτυλη αυγούλα' αφήνοντας μια μικρή ανάμνηση ,
μια ανάμνηση που θα λειτουργεί σαν φάρος, ώστε ο αγαπημένος της ,
να μη την ξεχάσει και χαθεί.

Ονειρεύεται 'άγρυπνα' η Πηνελόπη, γιατί επιθυμεί την 'άλλη' πλευρά της
Επιθυμεί τον Οδυσσέα, γιατί είναι ερωτευμένη μαζί του μ¨ένα έρωτα αιώνιο.
Λ αχταρά την επιστροφή του.
Δεν ζήσαμε ποτέ μαζί, δεν χάρηκαν τον ερωτά , τα νιάτα τους.

Είναι η θυσία που απαιτήθηκε για τα Λύτρα της Γνώσης.
Όμως, θα συναντηθούν κάποτε, γιατί ,ο Οδυσσέας ,η Πηνελόπη και το τρίτο νέο πεδίο,
ο Τηλέμαχος, είναι το Τέλειο Ον,.
Ισότιμοι, ομοούσιοι και αδιαίρετοι.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΟΣ, ο οποίος θα γυρίσει στον παράδεισο, επιστρέφοντας από τη κόλαση, με τρόπαια που είναι, η κατανόηση.

Άλλωστε ο ‘διάβολος’ βρίσκεται σ’ότι δεν καταλαβαίνουμε!

Η Πηνελόπη, η βασίλισσα της Ιθάκης, η Πηνελόπη , είναι αυτή ,
που ξετυλίγει το κουβάρι της πιο μεγάλης Ιστορίας στο κόσμο,
της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Η Πηνελόπη που λες Λήο, όντως είναι πιο κοντά σε αυτό που εννοώ αφηρημένο...

Και οι πρωινές μου σκέψεις είχαν να κάνουν με τη "θηλυκή" πλευρά ή την Ψυχή... Με την Μαρία τη Μαγδαληνή και την Πηνελόπη και το πως ουσιαστικά μέσα από τα επιχειρήματα και την εμμονή στη Δράση, αγνοούμε την αριστερή πλευρά, την πλευρά της σιωπηλής γνώσης, τον δρόμο της καρδιάς.

Ανώνυμος είπε...

Σας χαιρετώ όλους . Eίστε απίστευτα υπέροχοι ….Προχωρήσαμε πάλι την σκέψη μας σε πολύχρωμα μονοπάτια...
Υπάρχει μεγαλύτερη επιθυμία από το να πιστεύει κάποιος ότι αφού συναναστραφεί κάποιον άλλο θα γίνει καλύτερος ; Ρώτησε ο Σωκράτης …
Αυτή η επιθυμία έχει φέρει μια γλυκιά αναστάτωση στην ζωή μου τελευταία, καθώς ανυπομονώ και επιδιώκω να σας συναντήσω …και να μάθω .Ο ΄Ερωτας της Γνώσης.
Στον Πλατωνικό μας Διάλογο…
Πως νοείται ο Πολεμιστής που έχει ανυψωθεί στην κάθετη δύναμη ή είναι τελειωμένος Πολεμιστής αν δεν αντικρύζεται αυτό στην ζωή του και στις πράξεις του ;
Δεν είναι προαπαιτούμενη ή έστω παράλληλη η διαδρομή σε οριζόντιο επίπεδο με αυτήν στο κάθετο επίπεδο, για να χαρακτηριστεί κάποιος Πολεμιστής ;
Kάποιοι νομίζω χάθηκαν ακριβώς εδώ και δεν έφτασαν τελικά στην Ιθάκη
(Κρισναμούρτι ,΄Οσσο) .
Γι αυτό ας μην προσπεράσουμε το εύστοχο και ευφυΐες ερώτημα της Αστραία το οποίο αφορά στην πρακτική χρησιμότητα της γνώσης της ενέργειας των Ουράνιων σωμάτων και των ενεργειακών κέντρων που επηρεάζουν .Πως το κατάλαβα ...
Γνωρίζουμε την προσωπική μας διάταξη των πλανητών, που αντιστοιχεί στην οργανική πνευματική και ψυχική δομή μας.
Δεν είναι ιδιαίτερα ουσιαστικό να προσπαθήσουμε να κατευθύνουμε ή να διαχειριστούμε αυτή την ενέργεια για να πετύχουμε μια αρμονική διάταξη και με διαφορετικό τρόπο σε κάθε περίοδο της ζωής μας καθώς υπάρχει μια συνεχής αλληλεπίδραση ενέργειας;
Σκεφτόμενη το ερώτημα της νομίζω ότι αυτό μπορεί να γίνει ίσως με σωματική κίνηση, με διατροφή, με εστίαση στο ενεργειακό κέντρο που βάλεται απο μια δυσαρμονική διέλευση ; Δεν ξέρω...
Θα διαβάσω τις Μαγικές ασκήσεις και θα επανέλθω.... Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω και εγώ πια με τους καινούργιους ορίζοντες της σκέψης που ανοίγονται μπροστά μου!
Είναι κάποια πράγματα που έχω σκεφτεί και άλλα που με υπερβαίνουν κατά πολύ.
Ίσως θα χρειαστώ λίγο χρόνο να επεξεργαστώ τα καινούργια δεδομένα.
Διαπιστώνω ότι οι καινούργιοι φίλοι μας και πολύπλευροι εραστές της γνώσης Ελ.Ζιν
Κάθε άλλο παρά αναχρονιστικοί εθνικιστές είναι και το γεγονός ότι δηλώνουν Έλληνες με γεμίζει ιδιαίτερη χαρά και μια κρυφή υπερηφάνεια οφείλω να ομολογήσω ειλικρινά.
Έχουν συγκεντρώσει πολλές έννοιες από το συλλογικό και τις δουλεύουν μαγικά.
Σίγουρα για να γράψει κάποιος τα Ομηρικά Έπη, με τόση αξεπέραστη μαεστρία είναι ένας μεγάλος πολεμιστής και ο Όμηρος κρατάει κρυμμένα πολλά μυστικά και τα έχει διασώσει μεγαλοφυώς κάτω από την μύτη της εκάστοτε εξουσίας με την μορφή παραμυθιών, κρύβοντας τον αφηρημένο πυρήνα των ιστοριών.
Οι μαγικές ασκήσεις μου φαίνονται έξοχες και ο συνδυασμός όλων των πλευρών στην ενέργεια του πλανήτη, όπως μπορούμε να τον κατανοήσουμε στην έλλειψη και την υπερβολή από τις ιστορίες των θεών που αφορούν σίγουρα ανθρώπινες καταστάσεις.
Στόχος είναι να τοποθετήσουμε τον κάθε πλανήτη στην θέση του και αυτό είναι μάλλον και ο αγώνας του Τόξου.
Η Ευθυγράμμιση της ενέργειας μέσα από τα 12 τσάκρας.
Αναρωτιέμαι όμως τι γίνεται με τους πλανήτες που λείπουν;
Καλησπέρα σε όλους τους ταξιδευτές και γεφυροποιούς!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΠΡΟΣ ΕΛ_ΖΙΝ
Ο εν δυναμει πολεμιστης εχει αντιπαλους και πολεμαει ενω ο τελειωμενος πολεμιστης τους εχει εξαφανισει και βαδιζει τον δρομο του μαγου(γνωστης)
Δεν ξερω αν αυτοι που αναφερονται ειναι πολεμιστες τριτης η καποιας αλλης προσοχης.Δεν ξερω περι οριζοντιων και καθετων δυναμεων.
Ξερω ομως οτι μπορεις με ενα ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ,ορμητικο,αδιακοπο,καθημερινο,
Σταυρωμα του εαυτου σου-και αν εισαι και λιγο τυχερος-,να ξεπερασεις τα χειροτερα και να γινεις κυριος ολων των προσοχων.
Το θεμα ειναι να παραμεινεις.
.............................
Η παγκοσμιοποιηση εκτος απο τα ασχημα εφερε και καλυτερες συνθηκες διαβιωσης στο ενα τριτο του πλανητη.
Οι κινεζοι το γνωριζουν και σε λιγα χρονια θα το γνωρισουν και στην Αφρικη.
Οι πεινασμενοι και οι σκλαβωμενοι δεν μπορουν να αυτοβελτιωθουν.
Το πειραμα ελευθερια και φαγητο για ολο τον πλανητη προχωραει.
...............................
Δηλαδη ΕΛΖΙΝ θεωρεις παλληκαρια και εξυπναδα 300 ατομα να τα βαλουν με μερικες χιλιαδες?

Αν δηλαδη τα βαλω με 20 αλβανους ενω εχω την δυνατοτητα να την σκαμπουλαρω ειμαι παλληκαρι η ηλιθιος.Ο δον χουαν θα ελεγε φυσικα ηλιθιος.
.........................
Αναφερομενος στα περι γεναιου ΛΕΩΝΙΔΑ Λενε οτι οπως υπαρχουν καποιοι οι οποιοι στελνουν τις προσευχες τους και την ευλογια τους στον κοσμο ετσι υπαρχουν και καποιοι αλλοι οι οποιοι αγωνιζονται να εξαφανισουν κατι τετοιες φυτρωμενες απο καποιους και για διαφορους λογους,στο μυαλο των ανθρωπων παπαριες(μορφες σκεψεις τις λενε)
μηπως και οι τελευταιοι καταφερουν και μετακινησουν λιγο το σημειο συναρμογης τους και αποκτησουν δικη τους κριση.

ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ παντα θα
ερχονται σε συγκρουση με τις εξηγησεις της μαζας.

Καλο Σαββατοκυριακο

ΚΑΡΟΛΑΙΝ

EL.ZIN είπε...

Καλημέρα!!!
Σε όλους, εκνευρισμένους και μη!

Αγαπητέ Καρολάιν,
Ο πολεμιστής εκτός από γνώση και συνειδητότητα,
διαθέτει και... μια τιμή!

Δεν ήταν ηλίθιοι οι άνθρωποι που κάνανε την πορεία του αλατιού με τον Γκάντι,
Οι Ζαπατίστας που διεκδίκησαν την αξιοπρέπεια τους,
Οι ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας, αυτοί που πολέμησαν στο Τεπελένι και κάναν αντίσταση στην Κατοχή.

Όλοι τους είναι μεγάλοι πολεμιστές και ακόμη αν δεν γνώριζαν τις κάθετες και οριζόντιες μετακινήσεις ,
έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών.

Ο πολεμιστής είναι ένα έντιμο και περήφανο ον,
μέσα στην σεμνότητα του, που δεν θα σκύψει το κεφάλι σε κανένα αφέντη, τύραννο,
σαν ένα κακομοίρης ζήτουλας,
ούτε θα βολευτεί σαν δειλός, πίσω από θεωρίες και κούφια λόγια.

Έχει πάντα ένα σοβαρό λόγο να ζήσει και ένα,
... αρκετό για να πεθάνει,
αν χρειαστεί.

Όσο για ην παγκοσμιοποίηση δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο στα λόγια του μεγάλου Τολτέκου πολεμιστή, Μάρκος!

Οι εξηγήσεις των μάγων και των σοφών δασκάλων,
ανυψώνουν το επίπεδο της μάζας
και το διαφωτίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι!!!
Ο πολεμιστής δεν μπορεί να βαφτίζει αυτογνωσία το βόλεμα της συνείδησης ούτε την τεμπελιά ατέρμονη ενδοσκόπηση,
ούτε την ισοπέδωση των συνειδήσεων παγκοσμιοποίηση,
ούτε την δειλία, την δουλεία και την υποταγή ειρηνικότητα και κάθετες ενασχολήσεις.
Κατά την γνώμη μου χρειάζεται να αντιμετωπίζει τόσο τους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς τυράννους και κατακτητές με στρατηγική, θέληση, επιμονή, πειθαρχία και χρονισμό.
Αυτό είναι μέρος της διαδρομής ενός πολεμιστή και της εξέλιξης της συνείδησης του.
Καλημέρα σε όλους τους πολεμιστές μεγάλους και μικρούς, εν δυνάμει και τελειωμένους που μας ανυψώνουν από την μάζα!

Ανώνυμος είπε...

Καλημερίζω,
όλους τους συνδαιτυμόνες!

Ο Δον Χουάν, «ηλιθιωδώς»,
πήγε να αντιμετωπίσει τον φοβερό αρχιεργάτη,
και όχι 20 Αλβανούς!

Διακρίνεται μάλλον εδώ κάποιος κρυμμένος εθνικισμός και ρατσισμός;

Και δεν κάθισε στο σπίτι των μάγων, συζητώντας συνέχεια,
για τις εξηγήσεις τους.

Πολλές από τις πράξεις των πολεμιστών, ξεπερνούν την προσωπική τους ιστορία και αφιερώνονται και κατατίθενται
στο Πνεύμα του Ανθρώπου,
γιατί συνδέονται άμεσα μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους ....
Ε ναι δεν μπορούμε τώρα να αμφισβητούμε ένα Λεωνίδα ...
και κάποιους άλλους που αντιμετώπισαν την πρόκληση στην εποχή τους ... Πόσο διαφορετικά θα ήταν σήμερα αυτά που θεωρούμε αυτονόητα και δικαιωματικά κεκτημένα, αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ¨ηλίθιοι¨;..
Ο άνθρωπός της γνώσης έχει σεβασμό...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα μου επιτρέψετε να πω ότι διακρίνω μια εμμονή στο περιεχόμενο... Τι εννοώ; Χρήση μόνο της αρσενικής πλευράς για να υπερασπίσουμε τα πιστεύω μας και τις προσωπικές αντιλήψεις.

Αναρωτιέμαι ποια θα ήταν ο θηλυκός τρόπος διαβάσματος... Παίρνοντας ουσιαστικά "μέσα" μας αυτά που λέγονται και κάνοντας την επιλογή αφού συμβεί αυτό... Αν δεν αφήσουμε τον άλλον να μας "μολύνει" δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να αλλάξει κάτι όταν εξαρτώμαι τόσο από την προσωπική μου θεώρηση των πραγμάτων. Είτε αυτή λέγεται "Δον Χουάν", είτε "Λεωνίδας" είτε "εγώ"...

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι ίσως να δίνουν αυτή την εντύπωση, κάποιοι άλλοι όμως καθόλου.
Και φαίνεται να διαβάζουν και να απαντούν και αρσενικά και θηλυκά και χωρίς να κολλάνε κάπου ή σε κάποιον ή να υπερσπίζουν ένα εγώ...απλώς συζητάνε με κάποια επιχειρήματα και στρωμένη σκέψη συνδετική και συνθετική πολλών πραγμάτων, άκρως ενδιαφέρουσα.

Ανώνυμος είπε...

ELZIN μιλησα για μια συγκεκριμενη στιγμη του λεωνιδα και οχι για πολεμους και αγωνες.
Εγω οταν λεω πολεμιστης εννοω τον ειρηνικο πολεμιστη,αυτον ο οποιος εχει ξεκινησει εναν αγωνα να απελευθερωσει τον εαυτο του και οχι αυτον που πολεμα για την πατριδα του.Ο τελευταιος δεν ειναι απαραιτητα καιειρηνικος πολεμιστης με τον οποιο και ασχολουμαστε.

ΛΗΟ Ο δον χουαν αν δεν κανω λαθος πηγε στον αρχιεργατη και ηταν αδυσωπητος μετα απο χρονια παραφυλαξης αν θυμαμαι καλα οποτε λαθος συγκριση.
Οσο για τους 20 Αλβανους ηταν μια δικη μου αστοχη εκφραση παντως καταλαβες τι ηθελα να πω.
...........................
Ο πολεμιστης αμφισβητει κρινει και επαναπροσδιοριζει ολα οσα του εμφυτευσανε μεσα του τον καιρο που ηταν σε υπνο.
Απο την στιγμη που εισαστε φαν του καστανεντα οταν προκυπτει καποιο θεμα γιατι δεν κανετε στον εαυτον σας μια ερωτηση τι θεση θα επαιρνε ο δον χουαν?
Αν δεν σας αρεσει η απαντηση αφηστε τον ησυχο και ασχοληθειτε με κατι ποιο ευπεπτο.
Παντα οι πρωτοι στο πνευμα ηταν αιρετικοι.Μπορει να μην εισαστε ετοιμοι να γινεται.
Οι ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ δυσκολα κατανοουνται απο ατομα που περιστρεψανε μονο το σημειο συναρμογης.
................................
ΕΛ_ΖΙΝ παντα εκνευριζομουνα οταν οι αλλοι ειχαν διαφορετικη αποψη απο την δικη μου.Η προσπαθεια επιστροφης μου στο κεντρο θα αποροφησει και αυτη μου την πλευρα οπως και πολλες αλλες.

ΚΑΡΟΛΑΙΝ

EL.ZIN είπε...

Αγαπητέ μας Καρολάιν,
θα περιμένουμε υπομονετικά,
το σημείο σου,
να επιστρέψει στο κέντρο μαζί με τις άλλες αξιόλογες πλευρές σου
και δεν εκνευριζόμαστε καθόλου όταν οι άλλοι,
έχουν αντίθετοι άποψη από εμάς,
ούτε ισχυριστήκαμε ποτέ ότι περιστρέψαμε.... κανένα σημείο,
και δεν δηλώσαμε οπαδοί και υποταγή σε κάποιον Δον
...για να τον ρωτάμε, τι θα κάνουμε.

Είμαστε απλοί αναζητητές της γνώσης , του εαυτού μας και μιας καλής συντροφιάς και παρέας,
είτε έχει το δακτυλίδι, είτε όχι!

Ανώνυμος είπε...

Ε....μην καταργήσουμε και την λογική!
Ένας άνθρωπος την γνώσης δεν έχει μόνο σεβασμό, όπως επεσήμανε η Άρτεμις αλλά είναι πρότυπο λογικής.
Και μόνο όταν είναι πρότυπο λογικής, μπορεί να γίνει και πρότυπο σιωπηλής γνώσης.
Καρολάιν μη θολώνεις συνεχώς τα νερά, μια στο καρφί μια στο πέταλο, επί της ουσίας να απαντάς.
Να συζητήσουμε θέλουμε και να καταλάβουμε κάποια πράγματα.
Ο δον Χουάν πήγε στο τύραννο μετά από εκπαίδευση , αλλά πήγε, δεν κάθισε σε ένα καναπέ σε όλη του την ζωή.
Απαντήθηκε λογικά και ήταν άτοπο το παράδειγμα.
Ο ειρηνικός πολεμιστής είναι και παραμένει και εξαντλεί όλα τα περιθώρια, όσο του το επιτρέπουν οι συνθήκες.
Άλλο ειρήνη και άλλο συμβιβασμός με ένα κατακτητή.
Και αυτό απαντήθηκε.
Έχουμε να ασχοληθούμε και με άλλα θέματα...

Ανώνυμος είπε...

Προς ΚΑΡΟΛΑΙΝ

Αγαπητέ ΚΑΡΟΛΑΙΝ προσπάθησε να αποφύγεις αυτό τον ισοπεδωτικό τρόπο αντιμετώπισης όλων των φαινομένων – γεγονότων δεν σε καθιστά κυρίαρχο ούτε σου προσφέρει δύναμη. Απλά παίξε λίγο διπλωματικά.
Επίσης για να μπορέσεις να γίνεις πιο πιστικός (να δώσεις έμφαση στις απόψεις – αντιλήψεις) δεν αρκεί μόνο η γνώση ( η οποία προέρχεται από την ποιοτική και ποσοτική μελέτη βιβλίων, άρθρων, δοκιμίων κλπ) ή σωστή σύνταξη και γραμματική αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία και πλεονεκτεί έναντι των προαναφερόμενων είναι η χρήση του τονικού συστήματος.

Με ατονικό σύστημα δέ μπορεί ο αναγνώστης να ξέρει τι εννοεί ο γραφέας...

"ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ"

Ανώνυμος είπε...

Αστραια προσοχη κινδυνευεις να χαλασεις το ιματζ που εχεις φτιαξει.
ΕΥ_ΖΙΝ εδω ειμαστε και θα τα λεμε.
ΠΑΡΑΞΕΝΟ ας μεινουμε στο θεμα.

Ανώνυμος είπε...

Το προηγουμενο σχολιο γραφτηκε απο καρολαιν

Ανώνυμος είπε...

Ρώτησα τον Δον Χουάν, Καρολάιν,
και μου είπε αυτό να κάνω όταν μερικοί το παρακάνουν και να μη ανησυχώ για το ιμάτζ μου...
Καλημέρα και να μη χανόμαστε στο Λαβύρινθο άσκοπα τριγυρίζοντας...

Velvet Revolution